Concert Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee

13 Apr 2018 vanaf 20.00 uur, Abdij Rolduc

Op vrijdag 13 april 2018 vindt in Abdij Rolduc in het kader van de Euregionale Zwaailichtendag (14 april in Kerkrade-Centrum) een galaconcert van het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee plaats. In de Aula Major van Abdij Rolduc is plaats voor 350 belangstellenden. Kaartjes voor het concert kosten €15,- (inclusief 1 pauzedrankje).

Het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee is één van de acht militaire orkesten binnen de Nederlandse krijgsmacht en treedt op bij militaire plechtigheden, Defensie en staatsaangelegenheden. Daarnaast verzorgt dit trompetterkorps concerten en laat het shows zien bij taptoes in binnen- en buitenland. Het Trompetterkorps is, in tegenstelling tot de orkesten van de Marine, Landmacht en Luchtmacht, geen harmonieorkest maar treedt op in fanfarebezetting. Professionele musici vormen de basis van het orkest. Reguliere “marechaussees” maken, voor zover de dienst het toelaat, deel uit van dit orkest.

De Marechaussee levert muziek op maat. Dit houdt in dat er altijd gekeken wordt naar het doel van het optreden. Het thema van het concert in Abdij Rolduc is 'grenzeloos verbinden'. Het past daarmee binnen het grensoverschrijdende karakter van de Euregionale Zwaailichtendag. 

Het Trompetterkorps staat onder leiding van chef dirigent Peter Kleine Schaars. Commandant is kapitein Hans Kleemans.

Tick Me!

Melden Sie sich für den Tickli Newsletter an und bleiben Sie bestens informiert!