Openluchttheater Valkenburg presenteert Ode aan de Dagdroom, Mike Boddé, Sterre Konijn en Merel Vercammen

17 Aug 2023 vanaf 20.30 uur, Openluchttheater Valkenburg

Na het succes van hun gedroomde debuut ‘Nachtlicht’ was het onvermijdelijk dat er een vervolg kwam: Ode aan de Dagdroom. In dezelfde avontuurlijke sterrenbezetting presenteren Mike Boddé, Merel Vercammen en Sterre Konijn nu een programma over de dag. Het repertoire bevat krakers uit de klassieke muziek, popmuziek en wereldmuziek, maar ook eigen werk.

In een tijd waarin elke minuut efficiënt benut moet worden, brengen ze een ode aan de dagdroom, aan de fantasie tijdens de verveling, aan de aandacht voor het onbelangrijke, de inspiratie door de leegte. Naast krakers uit de klassieke muziek, popmuziek en wereldmuziek, bevat het programma ook eigen werk. Werk dat meestal ontstond in een onbewaakt moment. Mike schreef bijvoorbeeld tijdens zijn tocht naar Santiago de Compostela al mijmerend talloze verhalen en liedjes, nu uitgevoerd met muziek van Merels viool en vibrandoneon, en Sterres stem, duduk en theremin. Merel improviseert het liefst de hele dag door, Sterre vulde de leegte van de lockdown met componeren. 

 Mike Boddé: piano en tekst
Sterre Konijn: zang, duduk en tekst
Merel Vercammen: viool, vibrandoneon en tekst

Mike Boddé (Podium Witteman, Podium Klassiek) is pianist en muzikant, en voormalig cabaretier. Hij studeerde muziek in Amerika, Chinees in Leiden en ging later naar het conservatorium om zich te bekwamen in compositieleer.
Sterre Konijn is een multitalent dat met haar interesse in muziek, taal en theater een veelzijdige concertpraktijk heeft opgebouwd. Ze zingt van het Franse chanson tot Bulgaarse volksmuziek en van jazz tot klassieke avant-garde, speelt in muziektheaterproducties en speelt daarnaast viool, theremin en duduk. Ze componeert, improviseert, arrangeert, vertaalt en werkt graag samen met artiesten uit allerlei disciplines en genres.
Merel Vercammen is klassiek violist en improvisator. Ze studeerde cum laude af aan het Royal College of Music in Londen, en was prijswinnares van de London Grand Prize Virtuoso Competition, het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours. Als soliste trad Merel onder meer op in de vioolconcerten van Beethoven, Brahms en Otto Ketting. In 2022 speelde ze de wereldpremière van het Pianotrio van Evgeny Kissin. Daarnaast ontwikkelde ze interactieve voorstellingen over muziek en het brein en houdt ze zich bezig met improvisatie. Haar interesses in muziek en wetenschap komen samen in haar festival SNAAR in TivoliVredenburg.

Tick Me!

Melden Sie sich für den Tickli Newsletter an und bleiben Sie bestens informiert!