Rosenberg Trio – De essentie van gipsy-jazz

22 Sep 2023 vanaf 20.00 uur, De Kopermolen

Al bijna 30 jaar vertegenwoordigt het Rosenberg Trio de essentie van gipsy jazz. Geïnspireerd door Django Reinhardt weet de groep haar oeuvre te verbreden met klassiek, pop en bossa nova in gipsy-swing stijl. Ook heeft het drietal een groot aantal eigen composities op hun naam. Inmiddels brachten ze meer dan 25cd’s en dvd’s uit. Bezield door één passie, muziek maken, hebben ze de gehele wereld veroverd en staan ze internationaal aan de top.

In de late jaren zeventig genieten Stochelo, Nous’che en Nonnie Rosenberg brede bekendheid in de Europese gipsy gemeenschap. Eind jaren tachtig breken ze door en worden ze geboekt voor alle grote festivals. Het trio speelde met grootheden als Toots Thielemans, Herman van Veen, Jaap van Zweden en Louis van Dijk en speelt in Carnegie Hall in New York, op het Django Reinhardt festival in Samois(F) en natuurlijk op North Sea Jazz, waar ook een befaamde opname van is uitgebracht.

Hettrio maakte naam als de beste van het genre, en wordt bewonderd door fans overde gehele wereld en door gitaristen in alle muzikale genres. In 2017 werd degroep gevraagd de soundtrack in te spelen voor de film Django (2017), over hunheld Django Reinhardt.

Degroep speelt eigen composities en natuurlijk de klassiekers van DjangoReinhardt. Verwacht een avond gipsy-jazz in haar puurste vorm!

Bezetting:
Stochelo Rosenberg – sologitaar
Nous’che Rosenberg – ritmegitaar
Nonnie Rosenberg – contrabas

Tick Me!

Melden Sie sich für den Tickli Newsletter an und bleiben Sie bestens informiert!