Theatervoorstelling Pagliacci - MAASTRICHT

29 Jun 2018 vanaf 20.00 uur, Theater Pesthuyspodium

Na 'The Raven' gaat Theatergroep Xtravagant de kleinschaligheid en de luchtigheid opzoeken. Daarom zijn ze aan de slag gegaan met PAGLIACCI. Oorspronkelijk is Pagliacci een opera in twee aktes van R. Leoncavallo. Voor deze bewerking hebben we echter besloten om het verhaal uit te breiden.

Deze nieuwe productie van Xtravagant is een zelfgeschreven bewerking en is geschreven door Max Foxen. Het doel? Eenvoudig! De cursisten van Xtravagant in contact brengen met Opera, Comedia Dell'arte en laten ervaren hoe leuk het is om vol overgave jezelf in een rol te storten. Al deze disciplines komen terug in deze spannende maar vooral hartstochtelijke voorstelling!

De productie:
Deze productie wordt niet op 'n grote podium gespeeld maar we gebruiken een klein podium, passend bij een 'reizend gezelschap'. Het originele verhaal zit vol met humor en tragedie. Maar wij verdikken de humor en laten zien wat er achter de schermen gebeurd.

Het Verhaal:
In 1829 ging Pagliacci in première. Deze opera van Leoncavallo vertelt in twee aktes het verhaal van Canio. Hij reist stad en land af samen met 'n groep gemotiveerde acteurs. Zij

brengen het verhaal aan de man van de goedaardige Pagliaccio! Zijn vrouw is echter ontrouw. MAAR door een slimme list weet Pagliaccio haar te confronteren. Eindgoed al goed!
Of toch niet?
Canio (die Pagliaccio speelt) heeft in werkelijkheid ook een relatie met Nedda(Pagliaccio's vrouw). Canio komt erachter dat zij hem ook bedriegt. Dit zorgt ervoor dat de grens tussen 'het schouwspel' en 'de werkelijkheid'vervaagt.
Wanneer Canio noodgedwongen toch het podium moet beklimmen als Pagliaccio, kan hij het onderscheid niet maken tussen de twee werelden waarin hij verkeert!

Over Xtravagant:
In 2014 zag Xtravagant voor het eerst het daglicht. Vanaf dag één was het streven duidelijk. We willen jongeren in contact brengen met kunst, cultuur en theater en dit ook voor jongeren die het financieel niet breed hebben! ECHTER willen we niet inleveren op kwaliteit! Xtravagant is het'levende' bewijs dat jongeren wanneer ze de handen ineenslaan,schitterende dingen kunnen doen!

Tick Me!

Melden Sie sich für den Tickli Newsletter an und bleiben Sie bestens informiert!