Basily Gipsy Band

8 Aug 2021 vanaf 16.00 uur, Openluchttheater Brunssum

De gipsy-jazz formatie Basily laat de tijden vanDjango Reinhardt en Stephane Grapelli herleven. Oorspronkelijk is Basilybegonnen als pure vertolker van de hot club de France traditie. Heden ten dageheeft Basily een geheel eigen identiteit met traditionele en Spaansezigeunerinvloeden ontwikkeld. Door de ontwapenende podiumpresence en degedreven uitstraling weten de muzikanten hun publiek keer op keer in vervoeringte brengen.

Met de originele Hot Club de France bezetting wordtThe Basily Gipsy Band gezien als een van de beste en origineelste gipsyformaties van deze tijd.

Een optreden van Basily staat altijd garant voor eendaverend applaus en voor een spectaculair succesvol optreden!

In Nederland heeft de band op vrijwel alle jazzpodiagestaan en wereldwijd op grote jazzfestivals, waaronder het North Sea JazzFestival, het Jak Festival in Indonesië, het Django Reinhardt Festival inSamois-sur-Seine, het International Gipsy Festival in Oslo, de New Yorksejazzclub Birdland en het Copenhagen Jazz Festival.

De leden van de Basily Gipsy Band zijn de vaders enooms van de The Basily Boys: vier jonge gitaristen die in 2009 de halve finalebereikten van Holland's Got Talent.

Organisatie: Ap Art Events, i.s.m  De Muziektrein

Tick Me!

Subscribe to the Tickli Newsletter to get the latest news!