Bourgondisch door het Geleenbeekdal

16 Mar - 30 Sep 2022, Verschillende locaties langs de Geleenbeek

Bourgondisch door het Geleenbeekdal

Grenzend aan een van Nederlands oudste steden Sittard, vindt men het Geleenbeekdal. Vanwege de voormalige steenkoolindustrie werd in de jaren vijftig de meanderende Geleenbeek gekanaliseerd. Door de mijnen zag de beek jarenlang zwart van het kolenslib. De afgelopen jaren is er hard gewerkt om zowel de inmiddels kraakheldere Geleenbeek terug te geven aan de natuur als het Geleenbeekdal opnieuw in te richten. Het resultaat mag er zijn!

Ontdek het zelf tijdens een Bourgondische fietstocht door het Geleenbeekdal en geniet onderweg van heerlijke amuses bij vijf top locaties. Bepaal zelf waar u onderweg wenst te stoppen, wij adviseren om tijdens de fietstocht minimaal 4 locaties te bezoeken.

De fietsroute heeft een lengte van 26,6 km en is opgesteld aan de hand van de fietsknooppunten. U bepaald hierdoor zelf waar u de route start. Bekijk hier de route. 

  • Kosten per amuse zijn € 3,- per locatie p.p.
  • De tocht kan gefietst worden van dinsdag t/m zondag t/m september 2022 (m.u.v. Gasterij Terbogh  en de Dikke Daniker voor deze locaties geldt van di t/m za)
  • Tocht kan gefietst worden tussen 11.00 en 17.30 uur (let wel, Bie de Veldwachter is pas open vanaf 12.00 uur)
  • Het afnemen van een amuse is geen tafelereservering!

Tick Me!

Subscribe to the Tickli Newsletter to get the latest news!