Echo's van oorlog

18 Mar 2023 vanaf 20.00 uur, De Kopermolen

Echo's van oorlog, een programma met muziek uit en over de Eerste en Tweede Wereldoorlog
Concert met Emma Brown – mezzo sopraan en Han Louis Meijer – vleugel

Zaterdag 18 maart2023, aanvang: 20.00 uur.

De Kopermolen(Lutherse Kerk), von Clermontplein, Vaals

Een programma met muziek uit en over de Eerste en Tweede Wereldoorlog, met de Britse mezzosopraan Emma Brown en concertpianist Han-Louis Meijer.

 De “Echoes of War” zijn aangrijpend en nostalgisch, ontroerend en droevig, en weerspiegelen tijden van intens leven en sterven. Muziek uit deze periode omvatte opzwepende patriottische liederen, opbeurende liederen voor de thuisblijvers, liefdesliederen, en later meer droevige en bespiegelende liederen. De emotionele ontreddering, zowel aan de slagvelden als aan het thuisfront, was de inspiratiebron voor vele liederen, gedichten en theaterwerken in de decennia die volgden.

Emma Brown en Han-Louis Meijer brengen klassieke en populaire muziek uit Engeland, Frankrijk, Nederlanden Duitsland, uit en over de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Emma's werk, zingen voor veteranen en herdenkingen, dat voor veteranen en herdenking zingt, heeft haardoor heel Europa gebracht. In 2019 zong ze in aanwezigheid van ZKH Prins Charles en Camilla, Hertogin van Cornwall, bij de 75ste verjaardag van D-Day in Bayeux, Frankrijk, en voor HKH Prinses Margriet der Nederlanden en mr Pieter van Vollenhoven bij de 75ste verjaardag van Operatie Market Garden in de Eusebiuskerk te Arnhem.

Voor de honderdste verjaardag van de wapenstilstand van de Eerste Wereldoorlog zong ze voor de officiële Amerikaanse ceremonie op de Amerikaanse oorlogsbegraafplaats "Flanders Field" in België, evenals Britse ceremonies in Frankrijk en België.

Dichter bij huis treedt ze regelmatig op voor het Veteraneninstituut, het Apostolat Militaire International, en onlangs was ze te zien in de documentaire reeks 'Lang zouden ze leven' ter gelegenheid van het vijfenzeventigjarig bestaan van de Oorlogsgravenstichting. Ze studeerde aan de University of Cambridge en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Concertpianist Han-Louis Meijer debuteerde in 1988 in het Concertgebouw in Amsterdam als solist in de wereldpremière van Leo Smits concerto voor piano en harmonieorkest. In 1984 en1986 begeleidde hij de masterclasses van Elizabeth Schwarzkopf. Ook werkte hij als assistent-dirigent bij De Nationale Opera. Van 1989 tot 2002 werkte hij met de wereldberoemde Nederlandse sopraan Cristina Deutekom. Hij heeft ook meegewerkt aan tal van Nederlandse televisieprogramma's, waaronder "Una Voce Particolare," en als docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

 Brown en Meijer namen het album “Echoes ofWar” op ter gelegenheid van de vijfenzeventigste verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog op het platenlabel “Floating World.”

https://open.spotify.com/album/7JRuTLY3kOx39JPjVdNJbX?si=taCd47NKTlyzL1cD9NG0mQ 

Tick Me!

Subscribe to the Tickli Newsletter to get the latest news!