IL RESPIRO DEGLI ANGELI - St. Lambertuskerk

8 Nov 2020 vanaf 14.00 uur, St. Lambertuskerk

Met ingang van het nieuwe seizoen presenteert MosaVoce "Il Respiro degli Angeli", een reeks concerten in prachtige podia en kerken in de regio van Limburg.
Onze concerttour begint met 4 concerten in de stad Maastricht in de Cellebroederskapel, een "verborgen" gotische kapel uit het begin van de 16e eeuw vlakbij het stadscentrum!

De titel is geïnspireerd op het hoofdstuk in ons programma "Messa a Tre Voci d'Uomo" van monseigneur Lorenzo Perosi.  Perosi (1872-1956) was een Italiaanse componist van gewijde muziek en bekleedde de functie van Maestro Perpetuo della Capella Sistina (dirigent voor het leven van het Sistina koor) in Rome.  Hij bekleedde deze positie meer dan 50 jaar tot aan zijn dood en zijn composities worden geschat op ongeveer 3000-4000!  Hij werd zeer bewonderd door zijn tijdgenoten in de muziekwereld zoals Puccini, Mascagni, Debussy, Massenet, Toscanini en vele anderen.  Puccini is ooit geciteerd en zei ooit: "Er zit meer muziek in Perosi's hoofd dan in het mijne en Mascagni samen".

De rest van ons programma bevat solostukken voor mannenstemmen van Mascagni, Händel, Fauré en anderen, evenals orgelsolo's.

Tenor: Raimonds Linājs
Bariton: Roger Deckers
Bas-bariton: Galen Dole
Muzikale leiding en orgel: Alexandros Kavvadas

We kijken ernaar uit jullie daar allemaal te zien!

Tick Me!

Subscribe to the Tickli Newsletter to get the latest news!