Johannes Passion Gulpen

12 Apr 2019 vanaf 20.15 uur, Sint-Petruskerk Gulpen

JOHANNES PASSION - Bach BWV 245 

Onder auspiciën van het Bach -Comité Gulpen zal Het Kempisch Kamerkoor in samenwerking met Barokorkest Concerto Barocco onder leiding van Cees Wouters op vrijdag 12 April 2019  in de St. Petruskerk van de Gemeente Gulpen-Wittem de Johannes Passion van J.S. Bach uitvoeren. 
Deze Johannes Passion zal in samenwerking met Limburgse hoog gekwalificeerde baroksolisten worden uitgevoerd, volgens de stijlkenmerken van de Barok. Het Barokorkest Concerto Barocco zal de uitvoering begeleiden op historische instrumenten.

Het Kempisch Kamerkoor stelt voor zich zelf als eis, dat het blijvend opzoek gaat, naar vernieuwing in haar programmering.
Ook een uitvoering als de Johannes Passion van J.S.Bach , heeft daar een prachtige plek ingenomen. Door de concertopzet met lezing voorafgaand aan het concert, een authentieke barokuitvoering van zeer hoge kwaliteit en met barokorkest en barokspecialisten als solist,- is dit werk zeer vernieuwend en voorbeeld stellend.  Hierdoor ontstaat een wederzijds samenwerken van amateurmusici en professionele musici. Dit ervaren het Bach-Comité Gulpen als  een surplus!!

Het koor, wat in feite “de hoofdpersoon van het leed” is, probeert met haar dramatische vertolking, de luisteraar , de woede van de menigte te laten ervaren, maar ook  de zalvende meditatieve momenten die voortkomen uit  de prachtige koralen die gezongen worden.

In totaal nemen 52 personen deel aan de uitvoering van deze Passie:

- 33 koorleden  
- 1 dirigent  
- 1 repetitor 
- 17 orkestleden  
- 5 solisten

Naast het koor zijn alle musici professioneel.

Deze Johannes Passie zal worden uitgevoerd door bekende professionele musici en solisten en bevlogen ambitieuze koorzangers onder leiding van een ervaren & bezielende dirigent. Men mag verwachten dat deze combinatie garant staat voor een kwalitatief hoogstaand muzikaal niveau.


Tick Me!

Subscribe to the Tickli Newsletter to get the latest news!