Ranzelfestival

4 - 6 Sep 2020 vanaf 20.00 uur, Feestpaviljoen

Vrijdag 4 september 2020

Rowwen Hèze begon als Engelstalig bandje in de Peel, maar zijn – inmiddels vijfendertig jaar verder – uitgegroeid tot één van de grote acts in de Nederlandse Popmuziek. Rowwen Hèze is afkomstig uit het dorp America in de Peel, zingt in het Limburgs en speelt een mix van Ierse folk, polka’s, tex-mex, rock en feestmuziek. Eigenlijk hebben ze geen introductie meer nodig, ze zijn al vaak te gast geweest in Ransdaal. Al jaren staan hun optredens garant voor één groot uitbundig feest. Met grote hits als “Limburg“, “November“, “De Peel In Brand“ en “De Neus Umhoeg“ belooft het weer een groot feest te worden!

Zaterdag 5 september 2020

De populaire Limburgstalige band Schintaler brak midden jaren 90 door in het zuiden van het land, met de single ‘Mien Limburgs Landj’. In hetzelfde jaar bracht de band haar debuut cd ‘Golvend Heuvelland’ uit, met hitsingles als ‘Greumelevlaai’, ‘Limburgse Meid’, en ‘Veer hubbe zin d’rin’. Ook de volgende albums werden heel positief onthaald met als absolute hoogtepunt de single ‘Welkom in Limburg’ (2004) van het album ‘De Sjoanste van de Schintaler’, waarvan meer dan 100.000 albums werden verkocht.

Kort daarna vertrokken twee bandleden naar het inmiddels wereldberoemde Johann Strauss orkest van André Rieu. In 2010 gaf de band twee uitverkochte afscheidsconcerten in het Hanenhof te Geleen. Daar waar het ooit allemaal begon.

Onder het motto ‘het bloed kruipt waar het niet gaan kan’ kwam de band in 2013 weer bijeen en stapten de Schintaler in Ransdaal opnieuw op het podium. Ook vandaag de dag krijgt de band nog steeds veel aanvragen, maar treden ze beperkt op vanwege het drukke schema van André Rieu. De spaarzame keren dat de band live te bewonderen is gaat het dak er steevast af!

Tick Me!

Subscribe to the Tickli Newsletter to get the latest news!