Rondleiding 'Langs oorlogssporen in Kerkrade'

20 Jul - 28 Sep 2020, Ingang HuB Kerkrade

Wil je meer weten over Kerkrade tijdens de Tweede Wereldoorlog? Boek dan een rondleiding langs plekken in Kerkrade Centrum die herinneren aan deze bewogen tijd. Een deskundige gids vertelt je alles over de gedenktekens, oorlogsgraven en ‘Stolpersteine’ die je onderweg tegenkomt. De rondleiding duurt ongeveer twee uur en start bij de ingang van HuB Kerkrade,Theaterplein 30. De rondleiding eindigt op de Markt, waar je op eigen gelegenheid kunt neerstrijken op een van de gezellige terrassen.

Tijdens de rondleiding hoor je bijvoorbeeld het verhaal achter het evacuatiemonument aan de Grupellostraat:
“Op 24 september 1944 moesten meer dan 30.000 Kerkradenaren uit Kerkrade-Oost hun huis verlaten en dwars door de vuurlinie evacueren. Al deze mensen verspreidden zich over de Heerlerbaan, het Heuvelland en zelfs Midden-Limburg.Langer dan een maand duurde deze evacuatie en bij terugkomst was het maar de vraag wat er nog van hun oude, vertrouwde woonplaats was overgebleven.”

De rondleidingen vinden op zaterdag plaats van 10.00 - 12.00 uur en op maandag van 13.00 - 15.00 uur. Deelname.aan de rondleiding is uitsluitend mogelijk door vooraf via Tickli een ticket te kopen. Tickets kosten € 3,- per persoon.

Tick Me!

Subscribe to the Tickli Newsletter to get the latest news!