Rondleiding Vuursteenmijn

1 Apr - 1 Oct 2020, Parkeerplaats tegenover Eetcafé "Riekelt"

========================================================================
Coronavirus

In verband met de Coronacrisis zijn alle excursies tot 1 juni geannuleerd. Op 1 juni zijn we voorzichtig weer met excursies beginnen. We hebben daartoe een Corona protocol opgezet conform het Coronaprotocol van de Nederlandse Museumstichting. De belangrijkste punten staan hieronder:

  • Maximaal 10 personen per groep (exclusief de gids)
  • Vooraf boeken verplicht. De boeking uitprinten of op smartphone of tablet meenemen. Moet goed leesbaar zijn op 1.5 meter
  • Aanmelden en betalen op de parkeerplaats is NIET mogelijk. Op enkele folders en onze flyers staat dat dit wel mogelijk is maar in verband met Corona zijn wij helaas verplicht dit terug te draaien zolang de Coronamaatregelen nog gelden.
  • Mensen met verkoudheidsklachten, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden a.u.b. niet boeken
  • De 1.5 meter regel wordt strikt toegepast.
  • Mondkapjes: Op dit moment is er geen plicht tot het dragen van een mondkapje. Afhankelijk van de richtlijnen van de overheid kan dit veranderen. Uiteraard staat het de bezoeker vrij om zelf voor een mondkapje te zorgen en deze te dragen.
  • Voor het bezoeken van de mijn zijn geen bijzondere beschermingsmiddelen nodig, de bezoekersgang is goed toegankelijk. Vanuit de bezoekersgang is er een kleine extraatje, een schacht die van onder bekeken kan worden. Om deze schacht te kunnen bezoeken, moet een klein stukje gekropen worden. Dit kan alleen als de bezoekers zelf handschoenen meenemen. Bezoekers die geen handschoenen mee genomen hebben, blijven dan even in de bezoekersgang wachten voor de excursie vervolgd wordt.
  • Het gebruik van het eetcafe of het tankstation voor een drankje en toiletbezoek is alleen mogelijk binnen de regels van die locaties
  • Helaas zijn wij ook genoodzaakt een tijdelijke prijsverhoging van 2 euro per persoon door te voeren. De groepen zijn kleiner en een groot deel van het jaar hebben we niet kunnen werken en zijn andere activiteiten geannuleerd. Om toch uit de kosten van het exploiteren van de vuursteenmijn te komen, is deze tijdelijke prijsverhoging helaas noodzakelijk. Op sommige flyers en folders staat nog de oude prijs vermeld, hier komt de Coronaopslag nog bij. Wij zijn voornemens deze tijdelijke prijsverhoging terug te draaien zodra de Coronacrisis voorbij is.
  • Afhankelijk van de gebeurtenissen en de omstandigheden, kunnen de regels aangescherpt of versoepeld worden. Houdt daarvoor onze website en facebook pagina in de gaten.

Mensen die al tickets gekocht hebben maar niet deel kunnen nemen aan de excursie, kunnen het ticket ook op een andere datum (woensdagavond of zaterdagmiddag) gebruiken. Gelieve dan een email te sturen aan reservering@vuursteenmijn.nl als u uw ticket op een andere dag in wilt zetten. Als u uw geld terug gestort wil hebben, kunt u daarvoor contact opnemen via support@tickli.nl 

========================================================================

Verborgen in het Savelsbos liggen de unieke, prehistorische vuursteenmijnen. Zo’n 6000 jaar geleden groeven onze voorouders hier naar vuursteen om er vervolgens gebruiksvoorwerpen en pijlpunten van te maken. Vuursteen was een ideale grondstof, het splijt gemakkelijk en heeft scherpe breukranden. In eerste instantie groef men kuilen om naar vuursteen te zoeken, later ging men ook diep de grond in. Zo ontstond een uitgebreid complex van ondergrondse schachten en mijngangen.

Tijdens de excursie wordt verteld over het landschap, de geschiedenis, de geologie, de archeologie van het Maasdal, het Zuid-Limburgse heuvelland en over het boeiende verhaal van de opgraving. In de bezoekersgang kunt u een kijkje nemen in de mijnen en vertelt de gids over deze getuige van lang vervlogen tijden.

De rondleidingen vinden tussen 1 april en 1 oktober plaats op geselecteerde woensdagen en zaterdagen.  Omdat in verband met de Corona we maar kleine groepen kunnen begeleiden, hebben we het aantal momenten op woensdag en zaterdag uitgebreid, zeker in de maanden juli en augustus. Kleine groepen van max 10 personen met een eigen gids, dat is maximale aandacht van de gids voor de groep.

juni:
- Zaterdag 13 juni 14 uur
- Woensdag 17 juni 19 uur
- Zaterdag 27 juni 14 uur

juli
- Woensdag 1 juli 10 uur, 14 uur en 19 uur
- Zaterdag 4 juli 10 uur, 14 uur en 19 uur
- Woensdag 8 juli 10 uur, 14 uur en 19 uur
- Zaterdag 11 juli 10 uur, 14 uur en 19 uur
- Woensdag 15 juli 10 uur, 14 uur en 19 uur
- Zaterdag 18 juli 10 uur, 14 uur en 19 uur
- Woensdag 22 juli 10 uur, 14 uur en 19 uur
- Zaterdag 25 juli 10 uur, 14 uur en 19 uur
- Woensdag 29 juli 10 uur, 14 uur en 19 uur

augustus
- Zaterdag 1 augustus 10 uur, 14 uur en 19 uur
- Woensdag 5 augustus 10 uur, 14 uur en 19 uur
- Zaterdag 8 augustus 10 uur, 14 uur en 19 uur
- Woensdag 12 augustus 10 uur, 14 uur en 19 uur

- Zaterdag 15 augustus 10 uur, 14 uur en 19 uur
- Woensdag 19 augustus 10 uur, 14 uur en 19 uur
- Zaterdag 22 augustus 10 uur, 14 uur en 19 uur
- Woensdag 26 augustus 10 uur, 14 uur en 19 uur
- Zaterdag 29 augustus 10 uur, 14 uur en 19 uur

september
- Woensdag 2 september 19 uur
- Zaterdag 5 september 14 uur
- Woensdag 9
september 19 uur

- Zaterdag 12 september 14 uur
- Zaterdag 19 september 14 uur
- Zaterdag 26 september 14 uur
- Woensdag
30 september 19 uur

Verzamelen ongeveer 20 minuten voor aanvang van de excursie op de parkeerplaats tegenover Eetcafé "Riekelt", zodat stip op tijd begonnen kan worden met de excursie. Het ticket van de VVV uitprinten en aan de gids geven of op uw smartphone zetten en aan de gids tonen.

Parkeerplaats :  tegenover    
Eetcafé  "Riekelt",   Rijksweg 184,    6247 AN   Rijckholt-Gronsveld (NL)

N - 50° 48` 00.64"  ----   O - 5° 43` 58.91".

Tick Me!

Subscribe to the Tickli Newsletter to get the latest news!