Southern Voices

1 Jul 2023 vanaf 20.00 uur, De Kopermolen

Southern Voices is een muzikaal ensemble bestaande uit Eline van den Broeke (sopraan),Elmy Kremer (sopraan) en Aukje Pijper (sopraan). Muziek is wat hen verbindt. Zolang als ze zich kunnen heugen brengt zang hen samen. Kenmerkend voor Southern Voices is hun zuivere & harmonische klank. Dankzij hun jarenlange ervaring binnen de koormuziek en hun gemeenschappelijke voorliefde voor a capellamuziek, sluiten hun stemmen naadloos op elkaar aan, terwijl ze solistisch alle drie hun eigen geluid overbrengen. Zowel klassieke als moderne muziek worden met diepgang en lichtvoetigheid ten gehore gebracht. Een optreden van Southern Voices is puur en eerlijk. Kwetsbaar en krachtig. Het is muziek in al haarfacetten. Wanneer de luisteraar met een gelijkende liefde voor de muziek luistert dan raakt het de gevoelige snaar. Het ontroert en verheugt. Elk optreden is een ode aan de muziek en de luisteraar. Het is een muzikale ervaring om niet snel te vergeten en een die nooit zal vervelen.

Sinds hun oprichting in 2015 is dit niet onopgemerkt gebleven. De muzikale grootheid Herman van Veen herkent hun talent. Binnen de kortste keren staan ze op grote podia als; het Koninklijk Theater Carré en het Delamar Theater in Amsterdam, de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen en het conservatorium van Luxemburg. Daarnaast zijn ze meermaals live op Radio 4 te horen geweest en waren de dames in de zomer van 2019 te zien in de musical Robin & Robel geproduceerd door Herman van Veen op het 'Herman van Veen Arts Center'. 

'Southern Voices heeft in mijn optiek dezelfde kwaliteiten als O'gene in het lichte. Ietsvan kinds af aan, vertrouwd. Ze mengen als kersen in martini.'- Herman van Veen 

Tick Me!

Subscribe to the Tickli Newsletter to get the latest news!