Street art tour - Stadmaakweek

28 Aug 2022 vanaf 13.00 uur, Festivalplein Cultura Nova

Twee tours in één! Deze rondleiding begint in Heerlen Centrum met een tour langs diverse Street Art kunstwerken en eindigt bij het Aurora complex.

Street Art Tour
Heerlen staat met ruim 160 kunstwerken bekend als ‘Street Art Hoofdstad’ van Nederland. Sinds 2008 worden er met regelmaat nieuwe kunstwerken geplaatst en we zijn daarmee een van de eerste steden in Nederland die deze kunstvorm omarmt. Street art brengt niet alleen kleur aan de stad, maar vertelt ons ook het verhaal van de stad. Wist jij bijvoorbeeld dat lokale kunstenaar Dazetwo ons kennis laat maken met ons Middeleeuws verleden? En dat de mijnwerkers van Jaune ons de route naar het Nieuwe Nederlandse Mijnmuseum laten zien? Daarnaast vertellen we je graag alles over de ontstaansgeschiedenis. Wie zijn de kunstenaars? Hoe zijn de kunstwerken tot stand gekomen? En hoe maak je een kunstwerk op zo’n groot formaat? Ga met ons mee op jacht en wij beloven je dat je Heerlen opnieuw gaat ontdekken!

Aurora Tour
Het kunstenaarscollectief Boa Mistura uit Madrid schilderde samen met bewoners een compleet woongebouw in vrolijke kleuren. In de grootste mural van Europa zie je de tekst ‘In het Hart van elke winter leeft een trillende lente’. 
Deze tekst schetst het perspectief op een nieuwe toekomst voor Aurora, Heerlen Noord en Heerlen. Woningcorporatie Wonen Limburg en Stichting Street Art namen hiervoor het initiatief. Boa Mistura werkt altijd van ontwerp tot realisatie samen met bewoners. Dat stimuleert de betrokkenheid en de verbinding onderling. Hoe ervaren bewoners dit proces? 

Laat je rondleiden door de bewoners zelf en ontdek plekjes die normaal voor buitenstaanders verborgen blijven. De wandeling duurt circa drie kwartier, met na afloop een traktatie!

Tick Me!

Subscribe to the Tickli Newsletter to get the latest news!