Farmhouse Jazz- & Bluesband

24 mai 2020 vanaf 14.00 uur, Auberge de Rousch

In 2014, ruim dertig jaar later, herhaalt de geschiedenis zich. Vier ex-leden van de band die lang of kort in de Stable Roof hebben gespeeld maar nog steeds verknocht zijn aan de oorspronkelijke Stable Roof sound,  vinden elkaar. De Farmhouse Jazzband wordt opnieuw opgericht.
De sound van de Chris Barber Jazz & Bluesband met haar strakke, stuwende ritme sectie, is weer leidend. Bij de Farmhouse-ritmesectie wordt hier invulling aan gegeven door good old Cees Heegstra op drums, Ben Wever op contrabas en Gerard Tavenier op gitaar en banjo. Een dynamische trio, dat de stevige basis legt onder de typische Barber- en New Orleans jazz maar tevens vurige rock-swing of meeslepende R&B brengt. Maar die ook fluisterzacht een gevoelige ballad begeleidt. 
In de R & B nummers komt de bluesgitaar van saxofonist/gitarist Michiel Pos er dan bij – rauw, vurig, meeslepend.
De blazerssectie, met trompettist Rob van Bergen, trombonist Hans van Wermeskerken (tevens bandmanager) en saxofonist/gitarist Michiel Pos, zorgt daarbij voor de typische tradjazz klankkleur, maar er is ook veel ruimte voor de blues en bluesrock. De blues-gitaar en blues-harp van Michiel Pos staan daar garant voor!

Tick Me!

Abonnez-vous à la Newsletter de Tickli et restez informé !