Openluchttheater Brunssum presenteert: "Der Freischütz"; Opera Compact i.s.m. Het Productiehuis Valkenburg

26 août 2022 vanaf 20.30 uur, Openluchttheater Brunssum


Openluchttheater Brunssum presenteert "Der Freischütz" van Opera Compact i.s.m. Het Productiehuis Valkenburg.

Opera in de Limburgse natuur

Het geluk zit jager Max al tijden niet mee. Op de vooravond van een belangrijk proefschot, waar hij met een welgemikt schot de hand van zijn geliefde Agathe moet winnen, besluit Max het lot een handje te helpen om het op handen zijnde huwelijk veilig te stellen. Met de sinistere Kaspar daalt hij af in de Wolfskloof om daar met hulp van Samiel (alias de duivel) zeven "vrijkogels" te gieten die nooit hun doel missen. De volgende ochtend moet hij tijdens de ochtendjacht zes van de kogels gebruiken om zijn kunsten te laten zien. Voor het beslissende schot ligt de zevende in zijn geweer. Wat Max niet weet, is dat de duivel deze zevende kogel kan laten gaan waar hij wil..

Vandaag de dag lijkt geluk niet meer iets te zijn wat je overkomt, maar iets waar je recht op hebt. We kunnen alles krijgen, kopen, bestellen, laten bezorgen of vervangen. En op het moment dat iets niet kan, raken we ontwricht. Dat past niet in het plaatje van de maakbare werkelijkheid: als voorbeeld mag de huidige pandemie wel tellen. En dan wordt, net als Max doet in de opera, gepakt (#duivelspact) waar we denken recht op te hebben (#voormij). Vaak ten koste van anderen...       

Opera Compact en Het productiehuis Valkenburg slaan de handen ineen om in de zomer van 2022  "Der Freischütz" van Carl Maria von Weber te brengen in een gloednieuwe, hedendaagse maar romantische bewerking van jazz-componist Jesse Passenier. Bijzonder is ook de deelname van de lokale Brunssumse schutterij St. Gregorius de Grote: een productie waar traditie en avontuur een unieke mix vormen. Verder met internationale solisten én topzangers uit eigen regio, koor, professioneel blaasorkest onder leiding van operaspecialist Enrico Delamboye; alles feeëriek vormgegeven in de natuur.

Max - Pascal Pittie
Kaspar - Thomas Bonni
Agathe - Fenna Ograjensek
Ännchen - Bibi Ortjens
Samiel - Ger Koopmans

Dirigent - Enrico Delamboye
Regisseur - Sybrand van der Werf
Orkestratie - Jesse Passenier
Vormgeving - Sanne Puijk
Productieleider - Math. Stroes
Koor - projectkoor o.l.v. Jacqueline Nelissen
Orkest - Mosa saxofoonkwartet, Southern Brass, hoorns uit de hoornklas Conservatorium Maastricht, fluit, contrabas, slagwerk
Schutterij- St. Gregorius de Grote Brunssum

Speciale regeling! 
Kinderen t/m 15 jaar hebben gratis toegang. Per 1 betalende volwassene kan 1 kinderticket besteld worden! Legitimatie aan de kassa. 


Tick Me!

Abonnez-vous à la Newsletter de Tickli et restez informé !