Pianorecital door meesterpianiste Marietta Petkova

23 sept. 2019 vanaf 20.15 uur, Kloosterbibliotheek Wittem

Meesterpianiste Marietta Petkova brengt vanavond een pianorecital van internationale klasse. Een absoluut muzikaal hoogtepunt van deze Kunstdagen!

Programma (onder voorbehoud)

L. van Beethoven‘Sonata quasi una fantasia’ (‘Mondschein)’: – Adagio sostenuto – Allegretto – Presto agitato
F. ChopinBallade nr. 1 in g-klein, opus 23
F. ChopinBallade nr. 3 in as-groot, opus 47
Pauze
C. DebussyPreludes (selectie)
S. RachmaninovEtudes Tableaux uit opus 23 en 32


Marietta Petkova begon haar opleiding aan het muzieklyceum in haar geboorteplaats Roese (Bulgarije) om deze te vervolgen aan het conservatorium van Sofia. Aan de Musikhochschule in Wenen was Paul Badura-Skoda vervolgens haar docent. Na een studiejaar in Canada vestigde Marietta Petkova zich in 1990 in Nederland, voor lessen van Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook de befaamde pianist/pedagoog György Sebök was een belangrijk mentor.

Sinds ze op tienjarige leeftijd het Nationale Pianoconcours van Bulgarije won, nam de pianiste tal van belangrijke prijzen in ontvangst van concoursen in onder meer Zwitserland, Italië, Oostenrijk en Portugal. In Nederland won ze het Eduard Flipse Internationaal Pianoconcours (ex aequo) en de Yamaha Music Foundation Award. Marietta Petkova geeft voornamelijk solorecitals maar speelt ook graag kamermuziek. Als solist in concertant repertoire werd ze uitgenodigd door onder meer het Orchestre de Chambre de Lausanne, het Concertgebouw Kamerorkest, het Noord Nederlands Orkest, het Kammerochester Arcata Stuttgart en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Tick Me!

Abonnez-vous à la Newsletter de Tickli et restez informé !