Schilder Workshops 'Paint like Basquiat'

16 mars - 2 juin 2019, Corio Center

Slechts nog te boeken op 12 en 26 mei en 2 juni 2019!

“ Homo ludens/de spelende mens: de kracht van deschilderstreek”

Op de academie leerde ik Basquiat kennen, onze leermeester Bert Mullenders was enorm gecharmeerd door het werk van Jean-Michel, die op dat moment de wereld veroverde.

Een jonge, zwarte schilder, die intens gedurfd schilderde,dat maakte destijds ook op ons als academie-studenten grote indruk.

Niet lang na de eerste kennismaking met zijn werk, stierf hij plots en was onze leermeester ook danig onder de indruk van dit heengaan.

De werkwijze van Basquiat maakte iets in ons los, ook wij gingen bezig met grote bewegingen, snelle toets, nooit was het krachtig genoeg.Nadat ik de academie verliet, begon ik al snel les te geen aan volwassenen inmijn eigen atelier. Natuurlijk werden de cursisten getrakteerd op een stevige gestructureerde teken-en schilderles, opgebouwd in een jaar of 4. Daarna mocht je je inschrijven voor de post-academische cursus en werden de werken van o.a.Richter, Kiefer, Polke, Bacon en Basquiat goed bestudeerd. Relatief jonge kunstwerken die ons voorbeeld waren. Het was not-done om letterlijk een schilderij of kunstwerk na te maken, wel werd vaart en de kleur/vormkracht ineen schilderij bestudeerd.

Ook was de ondergrond geen kant-en klaar canvas, maar een paneel of triplexplaat die ergens in een hoek in de garage stond te verpieteren. Nog meer opzienbarend was, als je ergens een oud reclame-bord kon uithalen, die dan vervolgens als ondergrond voor je schilderij diende.

Kinderen en volwassenen spreekt deze manier van werken er gaan, echter velen denken dat het heel makkelijk is, dat valt verbazingwekkend tegen! De vaart en trefzeker werken kan soms leiden tot roekeloosheid, en met erwtensoep als resultaat. 

Een eindresultaat met sprankelende verzadigde kleuren: dat is wat je wilt leren doen, dat kan op de volgende zondagen in de workshop:

Tick Me!

Abonnez-vous à la Newsletter de Tickli et restez informé !