Buitengoed Hoogcruts

2 jun - 31 dec 2021, Fruitbedrijf Notermans

ONTDEKKING HOOGCRUTS

In een sfeervolle omgeving in het voormalige klooster Hoogcruts is een SlowLand ingericht. Op informatieve wijze wordt het verhaal van het klooster en het landschap geëtaleerd. Van kloostercultuur tot het leven van de boer. Van boomaanplant tot vrucht, van bes tot jam, van appel tot sap. Hier kan het leven van Hoogcruts anno heden en fruit beleefd worden. En vanzelfsprekend kan er ook worden geproefd.

Het programma start met een welkom in het voormalige klooster. Volgens Limburgse traditie hoort daar een stukje fruitvlaai bij.

De tochten vinden plaats op woensdag en zondag. Start bij klooster Hoogcruts om 10.00 uur, duur ca. 2 uur. Goed schoeisel is gewenst. Deelnemers dienen zich vooraf aan te melden via de website: www.buitengoedhoogcruts.nl en de betaling te voldoen. De wandeling vindt plaats onder leiding van Wim Notermans, de zingende fruitteler.

De afsluiting van het ca. 2 uur durend programma vindt plaats op de carré kloosterboerderij uit 1669 Camping De Kloostermuur. Hier kunt u ter afsluiting proeven van een Limburgse “botterham”.

PARKEREN: Klooster Hoogcruts, Hoogcruts 47, 6255 NS Noorbeek | Fruitbedrijf Notermans, Hoogcruts 5, 6255 NS Noorbeek

Tick Me!

Schrijf je in voor de Tickli Nieuwsbrief en blijf op de hoogte!