Capella Aquisgrana: CANCIONES Y DANZAS

19 Nov 2023 vanaf 17.00 uur, De Kopermolen

Verplaatst naar zondag 19 november 2023

Capella Aquisgrana: CANCIONES Y DANZAS
Concert met historische tokkelinstrumenten, flauto traverso en zang

In het jaar van de mandoline mag een concert met dit aparte tokkelinstrument in het programma van de Kopermolen niet ontbreken.

De uit Aken afkomstige Marga Wilden-Hüsgen heeft zich bijzonder verdienstelijk gemaakt om dit instrument te promoten. Wereldwijd was zij de eerste professor voormandoline en gaf tot haar emeritaat les aan de Hochschule für Musik und Tanz Köln, afdeling Wuppertal. Internationaal had zij grote invloed op de renaissance van historische tokkelinstrumenten, in het bijzonder de barokmandoline. Zij deed onderzoek naar literatuur uit de 17e tot 19eeeuw voor dit instrument en wist talrijke originele composities uit de vergetelheid te halen. Meer dan 15 jaren geeft zij leiding aan het ensemble Capella Aquisgrana dat muziek uit voorbije eeuwen op historische tokkelinstrumenten en traverso weer ten gehore brengt. Levendig, vol facettenen steeds in historische context zorgt dit uit vijf musici bestaande ensemble voor veelzijdige uitvoeringen van “oude muziek”.

Aan het concert op 20 mei zal de Berlijnse sopraan Juliane Maria Esselbach meewerken. De zangeres en het ensemble werken al vele jaren samen, hoewel de afstand dit niet altijd gemakkelijk maakt. Met veel plezier zien de musici uit naar het concert in de Kopermolen waar ze samen een optreden zullen verzorgen. Met als titel “Canciones Y Danzas” wordt een attractief programma uitgevoerd met werken van o.a. Claudio Monteverdi, Girolamo Frescobaldi, Francesco da Milano, William Bird en Joachim Quantz. Samen met de sopraan en traverso zijn historische tokkelinstrumenten zoals de barokmandoline, barokgitaar, vihuela, chitarrino, theorbe en mandolone te beluisteren.

Meer informatie: www.capella-aquisgrana.eu

Tick Me!

Schrijf je in voor de Tickli Nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Je voorkeuren aanpassen