Groepsarrangement Steenkool & street art

29 jul 2020 - 29 jul 2022, Nederlands Mijnmuseum

Hoe werd Heerlen eigenlijk zo urban? Om hierachter te komen duik je bij het Nederlands Mijnmuseum in het indrukwekkende industriële verleden van de stad, toen alles draaide om de winning van steenkool. Daarna neemt een street art gids je te voet mee langs een reeks prachtige murals die direct of indirect het stormachtige verhaal van deze boeiende stad vertelt.

Programma

Om 12.30 uur begint het arrangement bij het Nederlands Mijnmuseum. Je bezoek begint met twee korte historische films zodat je in razend tempo een beeld krijgt van de enorme ontwikkelingen die zich hebben voorgedaan binnen een halve eeuw ondergrondse steenkoolwinning. Dan neemt de gids je mee door het monumentale schachtgebouw van de Oranje-Nassau I mijn en het unieke ophaalgebouw. Hij laat je steenkool voelen, aan een afbouwhamer tillen, de schachtbel luiden en vertelt de spannendste ondergrondse en bovengrondse verhalen.

Om 14.00 uur neemt een street art gids het over voor het komende anderhalf uur. Je gaat naar buiten, de muralhoofdstad van Nederland ontdekken. Het mijnthema zal terugkomen bij de uitleg van verschillende murals. Achter elke mural zit een verhaal: indrukwekkend, ontroerend, politiek, kunstzinnig... Bewonder de murals en stel al je vragen over de Heerlense street art scene. Van de verhalen en de opgedane kennis heb je nog lang plezier!

Handig om te weten

  • Steenkool & street art is te boeken op woensdagen en zaterdagen om 12.30 uur
  • De groepsgrootte is minimaal 5 en maximaal 8 personen (i.v.m. coronarichtlijnen)
  • Het arrangement duurt in totaal 3 uur
  • Het is mogelijk om koffie/thee en vlaai bij te boeken
  • Parkeren kan gratis bij het Nederlands Mijnmuseum gedurende het hele arrangement

Tick Me!

Schrijf je in voor de Tickli Nieuwsbrief en blijf op de hoogte!