Het Zwarte Kruit - Culinaire Speurtocht

10 apr - 1 nov 2020, Huis ter Geul

Geniet tijdens deze spannende zoek-speur-puzzle-smultocht.

Een waargebeurd verhaal rond het jaar 1830. Tijdens deze speurtocht volgt u de een illegaal kruittransport van Valkenburg naar Luik en kruipt u in de huid van Hubertina, de  eigenaresse van  de Valkenburgse kruitfabriek Nr. 11.  U ervaart u de stress die ze ondervond om dit transport naar de Luikse mijn l'Esperance voor elkaar te krijgen en onder de radar van de overheden te blijven.

Om de sprong te maken van het hedendaagse Valkenburg naar het Valkenburg van toen, schetsen we het beeld van de achterkleindochter van Hubertina, die op de zolder van haar ouderlijk huis door de geschiedenis van haar familie bladert. Een krantenknipsel van de Polfermolen, een foto van het oude hotel en oude dagboeken van haar overgroot oma: de eigenaresse van de kruitfabriek. In een van haar dagboeken ontdekt zij het verhaal van een illegale kruitlevering aan de mijnen in Luik.

Een poging van Hubertina om zwart geld te verdienen om haar fabriek draaiende te houden. U als wandelaar helpt haar om in het geheim een partner te zoeken die dit lastige klusje voor haar gaat uitvoeren. Ondertussen snoept u van vijf heerlijke hapjes bij de locaties die u aandoet tijdens deze speurtocht.

U koopt de wandeling voor € 13,95 per persoon, inclusief de vijf amuses.


LET OP: Met een rolstoel 
zal een passage via een omweg (of met de auto) overbrugd moeten worden (Daelhemergroeve >> De Zoete Zoen)

Meer info klik hier

Tick Me!

Schrijf je in voor de Tickli Nieuwsbrief en blijf op de hoogte!