Il canto della Passione

29 Mar 2024 vanaf 20.00 uur, De Kopermolen

Il canto della Passione
Muziek voor Pasen van Bach, Beethoven, Liszt en Messiaen
Mirel Iancovici(cello) & Jeroen Riemsdijk (piano)

Jeroen Riemsdijk is concert pianist, kamermusicus, docent en auteur. Aan het Conservatorium Maastricht is hijhoofdvakdocent en daarnaast is hij artistiek leider van de “Masters on Stage”in Amsterdam en de “Altembrouck Series” in België. Jeroen Riemsdijk heeftverschillende cd’s uitgebracht, waaronder ook cd’s met werk van onbekende componisten zoals Kalkbrenner en Quodbach. Zijn muzikale vorming kreeg hij van de gerenommeerde Nederlandse pianopedagoog Ben Smits en de Russische pianist Boris Bloch.
https://www.jeroenriemsdijk.com/

Mirel Iancovici, cellist, cello en kamermuziekdocent, componist, dirigent werd geboren in Roemenië. Na gestudeerd te hebben bij Prof. Antropov aan het Conservatorium van Boekarest, voltooide hij zijn studie bij Radu Aldulescu en Paul Tortelier. Mirel Iancovici won de eerste prijs op internationale concoursen zoals: Gaspar Cassadó (Italië), Imperial Tobacco Cello Competition in (UK), Pablo Casals Centenary (Barcelona). In 1967 (16 jaar) maakte hij zijn orkest debuut als solist in Roemenië en vanaf die tijd gaf hij concerten door de USA, West- en Oost-Europa, Israel en Zuid-Korea en maakte vele radio, t.v. en plaatopnamen.

Mirel Iancovici is een artiest meteen bijzonder uitgesproken individualiteit die graag nieuwe richtingen inslaat. In kamermuziekverband is hij heel actief. Op zijn repertoire naast de belangrijke werken voor cello is een belangrijke plaats ingeruimd voor eigentijdse muziek

Vele componisten hebben speciaal voor hem geschreven: Hans Kox, Anatol Vieru, Miriam Marbe, Boudewijn Buckinx, LeoKraft, Alexander Hrisanide, Sumire Nukina, Jan Ezendam etc. Mirel Iancovici heeft gedoceerd bijConservatorium Maastricht, Fontys Conservatorium en Koninklijke Conservatorium Antwerpen en geeft masterclasses o.a. in Duitsland, Frankrijk, Finland, Italië, Ierland, Nederland, Polen, Roemenië, Spanjë, VS en Zuid Korea.

Tick Me!

Schrijf je in voor de Tickli Nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Je voorkeuren aanpassen