Jazzconcert: Creole Clarinets & Trio Harry Kanters

22 okt 2017 vanaf 14.00 uur, Auberge De Rousch

Jazzclub Zuid-Limburg organiseert eens per maand, op zondagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur, een Classic Jazzconcert in Auberge De Rousch, Kloosterkensweg 17, 6419 PJ  te Heerlen. In Jazzin' De Rousch, een serie van 8 concerten is op 22 oktober 2017 het podium voor:

Creole Clarinets & Trio Harry Kanters

Bijna vanaf het begin van hun muzikale carrière bestaater tussen de klarinettisten en saxofonisten Thomas l'Etiënne en Uli Wunner eenhechte vriendschap en een intieme muzikale band.
Doorlangdurig verblijf in New Orleans hebben zij, als bijna geen ander, zich de NewOrleans muziek eigen gemaakt.
Inde laatste tien jaar komen steeds sterkere elementen van de Braziliaanse muziekin het bijzonder van de Choro, de "Braziliaanse New OrleansJazz"in hun spel voor.

TrioHarry Kanters bestaande uit:

Harry Kanters, van oorsprongeen multi-instrumentalist, die we voornamelijk kennen als jazzpianist; isverrassend veelzijdig. Van ragtime en Harlem-stride tot swing en vroege bebop.

Karel Algoed, een van de meest gewilde bassistenvan Europa, omdat zijn spel niet alleeen een prachtige natuurlijke akoestischeklank heeft, maar ook een groove die zijn publiek beweegt.

Frederik Van den Berghe zou het liefst elke dag New OrleansJazz spelen, omdat het voor hem een combinatie is van alle mogelijke ‘moderne’ stijlen: pop, punk, rhythm ‘n’ blues, rock ‘n’roll… Zijn passie: Rhythm ‘n’Blues met New Orleans-invloeden en Chicago Blues.

Tick Me!

Schrijf je in voor de Tickli Nieuwsbrief en blijf op de hoogte!