Jezuïetenberg bij kaarslicht

13 - 20 dec 2019, Jezuïetenberg

De Jezuïetenberg in Maastricht is het enige ondergrondse rijksmonument van Nederland. Jezuïeten die een klooster hadden in Maastricht trokken tot ca 1960 bijna honderd jaar de onderaardse kalksteengroeve in om hun campagnedag te vullen. Daarbij maakten ze een paar honderd werkstukken. Tijdens de Jezuïetenberg bij kaarslicht vlak voor kerst bestaat de kans om de werkstukken maar ook een complete route samen met een gids te bekijken.

De groeve is verlicht met ca. 1000 kaarsjes en er is een kerstsfeer. Aan het einde van deze tocht die een uur duurt wordt men nog getrakteerd op een glühwein of warme chocomelk. De eerste wandeling is op vrijdag 13 december en de tweede op vrijdag 20 december. Aanvang van de eerste rondleiding is om 18.45 uur. De laatste rondleiding vertrekt om 21.15 uur. Er zal ieder kwartier een groep van maximaal 20 personen vertrekken.

De prijs voor de rondleiding is € 8,- volwassenen en € 6,- voor kinderen van 5 t/m 12 jaar.Prijzen zijn incl. 1 glühwein of warme chocomelk per betalende persoon.

Om de sfeer te behouden zijn zaklampen van welk soort dan ook zijn op deze avond verboden!

Meer info via: http://www.jezuietenberg.eu/ 

Tick Me!

Schrijf je in voor de Tickli Nieuwsbrief en blijf op de hoogte!