Leesgroep Biografie '24 | 4 bijeenkomsten

4 Jan 2024 vanaf 14.00 uur, Bibliotheek Meerssen

Biografieën gaan over mensen die – soms – worstelen met hun bestaan en die door hun keuzes en opvattingen ons als lezers stof tot nadenken geven. Een goede biografie levert op grond van documentatie een beeld van een mensenleven geplaatst tegen de achtergrond van zijn of haar tijd. De laatste jaren winnen biografieën steeds meer terrein. Reden te meer om aandacht te besteden aan dit genre. 

Op donderdagmiddag 4 januari 2024 om 14.00 uur start bij Bibliotheek Meerssen een biografieleesgroep bestaande uit vier bijeenkomsten.

Als eerste zal ‘Hans Keilson - Telkens een nieuw leven’ van Jos Verstegen aan bod komen. Voor donderdag 29 februari staat ‘Alma’s dochters’ van Jutta Chorus op het programma. De andere twee titels (voor 18 april en 3 juni) worden gekozen in samenspraak met de leesgroep.

Dr. Liesbeth Vonhögen leidt de leesgroep. Zij heeft Nederlands en Cultuurwetenschappen gestudeerd en is in 2017 gepromoveerd op een proefschrift over de doorwerking van de Tweede Wereldoorlog in de Nederlandse poëzie tussen 1940 en 2005. Liesbeth Vonhögen geeft HOVO-cursussen, begeleidt leesgroepen en schrijft poëzie-recensies.

Data bijeenkomsten: do 4 jan, 29 feb, 18 apr en 3 juni 2024 van 14.00-16.00 u. 

Waar: Bibliotheek Meerssen. 

Kosten: € 35,- voor 4 bijeenkomsten incl. koffie/thee.


Tick Me!

Schrijf je in voor de Tickli Nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Je voorkeuren aanpassen