Meester en Leerling: Jeroen Riemsdijk en Kasper Schonewille

21 sep 2018 vanaf 20.15 uur, Kloosterbibliotheek Wittem

Jeroen Riemsdijk – piano
Trio Kasper Schonewille
Kasper Schonewille – piano
Dimitri Astashka – viool
Eline Hensels – cello

Dit concert is een weerzien tussen Kasper Schonewille en zijn voormalige docent Jeroen Riemsdijk. Kasper werd op slag verliefd op klassieke muziek én de klank van de piano toen hij als brugklasser zijn muziekleraar een stuk van Mozart hoorde spelen. Van 2011 tot 2015 studeerde hij aan het Conservatorium Maastricht bij Jeroen Riemsdijk. Daarna vervolgde hij zijn studie aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf bij Paolo Giacometti. Zowel Jeroen als Kasper zijn al jaren vaste gasten op het podium van Wittem.

Jeroen Riemsdijk is concertpianist, kamermusicus, docent en auteur. Aan het Conservatorium Maastricht is hij hoofdvakdocent en daarnaast is hij artistiek leider van de “Masters on Stage” in Amsterdam en de “Altembrouck Series” in België. Jeroen Riemsdijk heeft verschillende cd’s uitgebracht, waaronder ook cd’s met werk van onbekende componisten zoals Kalkbrenner en Quodbach. Zijn muzikale vorming kreeg hij van de gerenommeerde Nederlandse pianopedagoog Ben Smits en de Russische pianist Boris Bloch.

Tijdens dit concert spelen Kasper en Jeroen verschillende werken voor de pauze zowel op twee vleugels (uniek in Wittem) als vier-handig op één vleugel. Na de pauze speelt Kasper met zijn onlangs opgerichte trio een fantastisch kamermuziekprogramma. Deze nieuwe generatie wacht een mooie muzikale toekomst.

Tick Me!

Schrijf je in voor de Tickli Nieuwsbrief en blijf op de hoogte!