Museum de Schat van Simpelveld

10 jun - 3 okt 2021, Museum de Schat van Simpelveld

In het Limburgse heuvelland, midden in de bruisende regio Parkstad, vindt u Museum de Schat van Simpelveld. Dit museum, gehuisvest in een monumentaal kloostergebouw, toont een riante kunstcollectie. De verzameling zeer verfijnd borduurwerk uit de 19de en 20ste eeuw behoort tot de absolute top van de wereld. Daarnaast toont het museum een schitterende collectie schilderijen, gouden kelken, wassen beelden en middeleeuwse sculpturen en krijgt u een kijkje in het kloosterleven van begin twintigste eeuw. 

Picknick in de kloostertuin (op reservering)

 Tot op heden was de kloostertuin niet toegankelijk voorpubliek, maar u als museumbezoeker kunt vanaf 10juni exclusief genieten van een picknick op het gras in deze bijzondere tuin. 

De goedgevulde picknickmand bevat onder andere verschillende broodjes met hartig beleg, iets voor de zoete trek, een flesje appelsap van Bemelerhof en koffie of thee naar keuze.

De picknickmand kost €11,50 p.p. (volwassenen) en € 9,00 p.p. kinderen (kinderen) en kan tot uiterlijk tot 15:00uur op de dag voor uw bezoek online besteld worden vanaf minimaal 2personen. Het is helaas mogelijk op de dag van uw bezoek nog een picknickmand te bestellen. 

De gereserveerde mand kan opgehaald worden bij ons museumcafé. Vanuit daar kunt u een mooi plekje in de tuin zoeken om het bijgevoegde picknickkleed neer te leggen. 

Houd er rekening mee dat het betreden van de tuin op eigen risico is. De vijver is niet omheind en de bomen zijn oud. 

Voor de tuin gelden dezelfde openingstijden als voor het museum. Wij vragen u om uiterlijk 16:30 uur uw picknickmand met daarin het restafval in te leveren bij het museumcafé. De deuren en poorten sluiten vervolgens om17:00 uur

Tick Me!

Schrijf je in voor de Tickli Nieuwsbrief en blijf op de hoogte!