Openluchttheater Valkenburg presenteert Bai Kamara jr. - Traveling Medicine Man

10 aug 2023 vanaf 20.30 uur, Openluchttheater Valkenburg

De blues van Bai Kamara Jr. Is eigentijds en is geworteld in Afrikaanse rhythms, opgebouwd uit licht hypnotiserende gitaar grooves en gelardeerd met prachtige zang en altijd echte songs. Zijn stem schurkt aan tegen die van Robert Cray en zijn presentatie is die van een gentleman met een ondeugende knipoog.


Morlai Bai Kamara Jr. is een singer-songwriter, producer, artiest en activist, die werd geboren in Bo Town, Sierra Leone en opgroeide in het Verenigd Koninkrijk. Hij heeft een warme, funky stem, maar eveneens sober en intiem. De blues van Bai Kamara Jr. is een mix van afroblues, roots, soul en jazzinvloeden. Hij is een geëngageerde singer-songwriter die in zijn muziek zijn Afrikaanse afkomst verraadt. Hij deelde het podium met internationale artiesten als Habib Koité, Cassandra Wilson, Rokia Traoré, Vanessa Paradis, zong in duo met Dani Klein van Vaya Con Dios en werkte samen met Youssou N’Dour.


Zijn vader was politicus en zijn moeder was een van de langstzittende ambassadeurs van Sierra Leone. Zijn blootstelling aan de harde realiteit van de Afrikaanse politiek op jonge leeftijd heeft ertoe geleid dat de thema’s corruptie, machtsmisbruik en sociale rechtvaardigheid in zijn muziek een prominente rol spelen. Tijdens zijn studie in Engeland ontdekte Bai de blues en ontwikkelde hij zichzelf tot een begnadigd gitarist/zanger.


Met zijn zojuist verschenen nieuwe plaat Travellin Medicine Man onder de arm komt Bai Kamara jr. solo naar Valkenburg voor een intieme maar niet minder intense show. Absolute aanrader voor muzikale fijnproevers!


Hauntingly beautiful throughout and strongly recommended. If you’re looking for something different, this is definitely it!
Blues Blast Magazine (USA)

To be discovered urgently
Rolling Stone Magazine

Tick Me!

Schrijf je in voor de Tickli Nieuwsbrief en blijf op de hoogte!