Openluchttheater Valkenburg presenteert De Reuzenverschrikker XXL

9 jul 2023 vanaf 11.30 uur, Openluchttheater Valkenburg

DE REUZENVERSCHRIKKER XXL vertelt vrolijk hoe je voor niks bang kan zijn voor het andere. In het bos wonen een reuzenvolk en een mensenvolk. Ver uit elkaar, báng voor elkaar. Veertje is een reuzenjoch met een groeistoornis. Wanneer hij per ongeluk het mensenmeisje Mijs ontmoet ontdekken ze dat ze even groot zijn. Maar ook dat ze geen enkele behoefte voelen om elkaar te schoppen, te slaan of op te eten. Mijs is zelfs dapper genoeg om met Veertje mee te gaan naar het reuzenbos. Daar stuiten ze op Stato, de angstaanjagende, stakerige REUZENVERSCHRIKKER. Altijd hongerig, aast hij al jaren op Veertje. Maar Mijs lijkt ‘m ook een uitstekend tussendoortje. Stato krijgt haar te pakken maar gelukkig… de afloop brengt mens en reus dicht bij elkaar! 
DE REUZENVERSCHRIKKER XXL is een muziektheatervoorstelling met gesproken dialogen en liedjes op muziek van de Russische componist Alexander Gretchaninov. 

DE MAKERS:
 Tekst: Alice Zwolschen
Muziek: Alexander Gretchaninov
Vormgeving: Sanne Puijk
Regie: Nynke van den Bergh
Spel en zang: Madieke Marjon/Janneke Schaareman (Mijs), Erik Slik (Veertje), Jokke Martens (Stato) en twintig kinderen van De Limburgse Koorschool (het reuzenvolk en het mensenvolk)
Koordirigent: Claudia FranzenPiano:
Toon Konings

BOVEN WATER Muziektheater BOVEN WATER Muziektheater is een jong, Maastrichts gezelschap van ervaren makers van muziektheater voor kinderen. www.bovenwatermuziektheater.nl DE LIMBURGSE KOORSCHOOL Het kinderkoor bestaat uit ongeveer 20 kinderen tussen 9 en 14 jaar van de LIMBURGSE KOORSCHOOL. https://www.limburgsekoorschool.nl

Tick Me!

Schrijf je in voor de Tickli Nieuwsbrief en blijf op de hoogte!