Prepper Paradise

27 mrt - 14 aug 2022, Bureau Europa

In Prepper Paradise komt de verbeelding van het einde der tijden samen met het ontwerp hoe we ons daar het beste op kunnen voorbereiden. Van het bouwen van bunkers in de Euregio en Bunker shopping with the Kardashions, tot het ontwerp van voedsel, voedselhoarding voor jarenlange zelfredzaamheid en het jezelf uiteindelijk laten invriezen na je dood – we bereiden ons te pas en te onpas, en de een wat meer dan de ander, voor op onzekere tijden. 

Is de beruchte doomsday prepper een optimist, opportunist, een utopist, die gelooft dat een wereld die verwoest wordt door oorlogen, pandemieën en klimaatverandering ooit weer opnieuw ontworpen zal moeten worden? Hoe kunnen we ons ervan verzekeren dat we het dan wél goed doen?

In de expositie wordt het preppen getoond aan de hand van het werk van kunstenaars, architecten, ontwerpers en wetenschapers, zoals Stine Deja (DK), Ted Noten (NL), Paul Kuipers (NL), Brent Watanabe (VS), Rustan Söderling (SE), Theo Triantafyllidis & Kostis Stafylakis (GR), Stewart Brand (VS), Paul Virilio (FR), Liam Young (AUS), Dennis de Bel (NL) en Meeus van Dis (NL).

Tick Me!

Schrijf je in voor de Tickli Nieuwsbrief en blijf op de hoogte!