Rondleiding Brand Bierbrouwerij

1 jan - 30 dec 2019, Brand Bierbrouwerij, Brouwerijstraat 2-10, Wijlre

Ontdek de oudste brouwerij van Nederland op één van de mooiste plekken van het  Zuid-Limburgse heuvelland. Maak tijdens een rondleiding in de Brand Bierbrouwerij kennis met de eeuwenoude geschiedenis van het bier waar Limburg trots op is. Voel, ruik en proef de bijzondere bieren van Brand.

Traditie en Vernieuwing
In de oude woning van de familie Brand wordt u op gastvrije Limburgse wijze welkom geheten met een kopje koffie en Limburgse vlaai. Vervolgens zult u middels een ‘object theatre’ een reis maken door de geschiedenis van bier, het brouwersambacht, de familie Brand de meest recente geschiedenis van het Brand merk. Een voorstelling van authentieke objecten ondersteund door audio visuele elementen.

Brouwproces
Het brouwproces is natuurlijk al eeuwen hetzelfde, de ingrediënten van bier ook!  Aan de hand van deze ingrediënten maakt u een tour door de brouwerij. Op verschillende plekken tijdens de rondleiding krijgt u uitleg over deze ingredienten en zult u zelf ervaren hoe deze ingrediënten proeven en ruiken!

Verpakken en Proeven
In de bottelarij ziet u met welke snelheid onze bieren worden verpakt en aan welke kwaliteitseisen dit voldoet. Tot slot zult u onze bieren gaan proeven in ons sfeervolle proeflokaal ’t Kelderke uit 1937. Hier ervaart u zelf hoe onze passie voor brouwen en smaken bij elkaar komen en zult u onze Ode aan Bier zelf beleven!

Voorwaarden:

  • Groepen vanaf 20 personen dienen contact op te nemen met Visit Zuid-Limburg voor een offerte op maat. Telefonisch: 0900 - 555 97 98 (€ 1,- pg) of via mail: info@visitzuidlimburg.nl
  • Bezoekers jonger dan 18 jaar zijn van harte welkom, maar alleen onder begeleiding van personen van 18 jaar en ouder. Aan bezoekers jonger dan 18 jaar worden uiteraard geen alcoholische dranken geserveerd.
  • In verband met vele trappen is de rondleiding niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Er zijn geen liften.
  • Wees uiterlijk op het aanvangstijdstip aanwezig zijn; wij moeten op tijd beginnen in verband met eventuele volgende rondleidingen. Wij verlenen geen korting/restitutie wegens niet of te laat verschijnen.
  • Indien de bottelarij niet in bedrijf is tijdens uw rondleiding krijgt u een film te zien waarop het verpakkingsproces van fles en fust te zien is. Wij kunnen helaas niet vooraf garanderen dat de bottelarij bij elke rondleiding in bedrijf is. Onderhoud, storingen, etc. kunnen reden zijn dat deze installaties niet draaien.
  • Parkeeradvies: Van Wachtendonckplein in Wijlre. Loop van daaruit richting de kerk, waarna u bij de brouwerij aankomt.
  • Huisdieren zijn niet toegestaan.
  • Heeft u vragen over uw reservering, wijzigingen of een ziekmelding neem contact op via support@tickli.nl of 043-6098536 (op zaterdag 0900-5559798 € 1,- p.g.)

Tick Me!

Schrijf je in voor de Tickli Nieuwsbrief en blijf op de hoogte!