Rondleiding 'Langs oorlogssporen in Kerkrade'

7 mei - 24 sep 2022, VVV Servicepunt in HuB Kerkrade

Wil je meer weten over Kerkrade tijdens de Tweede Wereldoorlog? Boek dan een rondleiding langs plekken in Kerkrade Centrum die herinneren aan deze bewogen tijd. Een deskundige gids vertelt je alles over de gedenktekens, oorlogsgraven en Stolpersteine die je onderweg tegenkomt. De rondleiding duurt ongeveer twee uur en eindigt op de Markt. Na afloop bekijk je de stad wellicht met andere ogen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van het verhaal achter het evacuatiemonument aan de Grupellostraat.

Op 24 september 1944 moesten meer dan 30.000 Kerkradenaren uit Kerkrade-Oost hun huis verlaten en dwars door de vuurlinie evacueren. Al deze mensen verspreidden zich over de Heerlerbaan, het Heuvelland en zelfs Midden-Limburg. Langer dan een maand duurde deze evacuatie en bij terugkomst was het maar de vraag wat er nog van hun oude, vertrouwde woonplaats was overgebleven. Tijdens deze rondleiding kom je er alles over te weten!

Wanneer?
De rondleidingen vinden elke zaterdag en woensdag plaats van 7 mei t/m 24 september 2022. De rondleiding start om 13.00 uur. Startpunt is het VVV Servicepunt in HuB Kerkrade (Theaterplein 30).

Tick Me!

Schrijf je in voor de Tickli Nieuwsbrief en blijf op de hoogte!