Rondleiding Vuursteenmijn

1 apr - 1 okt 2020, Parkeerplaats tegenover Eetcafé "Riekelt"

========================================================================
Coronavirus

In verband met de Coronacrisis zijn alle excursies tot 1 juni geannuleerd. Op 1 juni zijn we voorzichtig weer met excursies beginnen. We hebben daartoe een Corona protocol opgezet conform het Coronaprotocol van de Nederlandse Museumstichting. De belangrijkste punten staan hieronder:

  • Maximaal 10 personen per groep
  • Vooraf boeken verplicht. De boeking uitprinten of op smartphone of tablet meenemen. Moet goed leesbaar zijn op 1.5 meter
  • Aanmelden en betalen op de parkeerplaats is NIET mogelijk
  • Mensen met verkoudheidsklachten, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden a.u.b. niet boeken
  • De 1.5 meter regel wordt strikt toegepast.
  • Mondkapjes: Op dit moment is er geen plicht tot het dragen van een mondkapje. Afhankelijk van de richtlijnen van de overheid kan dit veranderen. Uiteraard staat het de bezoeker vrij om zelf voor een mondkapje te zorgen en deze te dragen.
  • Het gebruik van het eetcafe of het tankstation voor een drankje en toiletbezoek is alleen mogelijk binnen de regels van die locaties
  • Afhankelijk van de gebeurtenissen en de omstandigheden, kunnen de regels aangescherpt of versoepeld worden. Houdt daarvoor onze website en facebook pagina in de gaten.

Mensen die al tickets gekocht hebben maar niet deel kunnen nemen aan de excursie, kunnen het ticket ook op een andere datum (woensdagavond of zaterdagmiddag) gebruiken. Gelieve dan een email te sturen aan reservering@vuursteenmijn.nl als u uw ticket op een andere dag in wilt zetten. Als u uw geld terug gestort wil hebben, kunt u daarvoor contact opnemen via support@tickli.nl 

========================================================================

Verborgen in het Savelsbos liggen de unieke, prehistorische vuursteenmijnen. Zo’n 6000 jaar geleden groeven onze voorouders hier naar vuursteen om er vervolgens gebruiksvoorwerpen en pijlpunten van te maken. Vuursteen was een ideale grondstof, het splijt gemakkelijk en heeft scherpe breukranden. In eerste instantie groef men kuilen om naar vuursteen te zoeken, later ging men ook diep de grond in. Zo ontstond een uitgebreid complex van ondergrondse schachten en mijngangen.

Tijdens de excursie wordt verteld over het landschap, de geschiedenis, de geologie, de archeologie van het Maasdal, het Zuid-Limburgse heuvelland en over het boeiende verhaal van de opgraving. In de bezoekersgang kunt u een kijkje nemen in de mijnen en vertelt de gids over deze getuige van lang vervlogen tijden.

De rondleidingen vinden tussen 1 april en 1 oktober plaats, van 19.00 - ± 21.00 uur op de volgende woensdagen : 

In de maand  juni :3 + 10 + 17 juni.

In de maand juli :   1 + 8 + 15 + 22 + 29 juli.

In de maand  augustus : 5 + 12 + 19 + 26 augustus.

En in de maand september : 2 + 9 + 30 september.

Verzamelen om 18:45 uur op de parkeerplaats tegenover Eetcafé "Riekelt", zodat om 19:00 uur begonnen kan worden met de excursie. Het ticket van de VVV uitprinten en aan de gids geven of op uw smartphone zetten en aan de gids tonen.

De zaterdagmiddag rondleidingen waren erg succesvol vorig jaar, die hebben we voor 2020 uitgebreid, van 14.00 - 
±16.00 uur op de volgende datums:

In de maand  juni :  6 + 13 + 27 juni

In de maand juli  4 + 11 + 18 + 25  juli

In de maand  augustus : 1 + 8 + 15 + 22 + 29  augustus

En in de maand september : 5 + 12 + 19 + 26 september.

Verzamelen om 13:45 uur op de parkeerplaats tegenover Eetcafé "Riekelt", zodat om 14:00 uur begonnen kan worden met de excursie. Het ticket uitprinten en aan de gids geven of op uw smartphone zetten en aan de gids tonen.

Parkeerplaats :  tegenover    Eetcafé  "Riekelt",   Rijksweg 184,    6247 AN   Rijckholt-Gronsveld (NL)

N - 50° 48` 00.64"  ----   O - 5° 43` 58.91".

Tick Me!

Schrijf je in voor de Tickli Nieuwsbrief en blijf op de hoogte!