Rondleiding Vuursteenmijn

1 apr - 1 okt 2020, Parkeerplaats tegenover Eetcafé "Riekelt"

========================================================================
Coronavirus

Voor het doorgaan op afzeggen van excursies naar de vuursteenmijn volgen wij de nationale richtlijnen. Excursies tot 1 juni zijn geannuleerd. Of excursies na 1 juni doorgang kunnen vinden hangt af van de richtlijnen die dan gelden. Volg hiervoor onze website www.vuursteenmijn.nl.

Mensen die al tickets gekocht hebben maar niet deel kunnen nemen aan de excursie, kunnen het ticket ook op een andere datum (woensdagavond of zaterdagmiddag) gebruiken. Gelieve dan een emailtje te sturen aan reservering@vuursteenmijn.nl als u uw ticket op een andere dag in wilt zetten. Als u uw geld terug gestort wil hebben, kunt u daarvoor contact opnemen met Visit-Zuid-Limburg.

========================================================================

Verborgen in het Savelsbos liggen de unieke, prehistorische vuursteenmijnen. Zo’n 6000 jaar geleden groeven onze voorouders hier naar vuursteen om er vervolgens gebruiksvoorwerpen en pijlpunten van te maken. Vuursteen was een ideale grondstof, het splijt gemakkelijk en heeft scherpe breukranden. In eerste instantie groef men kuilen om naar vuursteen te zoeken, later ging men ook diep de grond in. Zo ontstond een uitgebreid complex van ondergrondse schachten en mijngangen.

Tijdens de excursie wordt verteld over het landschap, de geschiedenis, de geologie, de archeologie van het Maasdal, het Zuid-Limburgse heuvelland en over het boeiende verhaal van de opgraving. In de bezoekersgang kunt u een kijkje nemen in de mijnen en vertelt de gids over deze getuige van lang vervlogen tijden.

De rondleidingen vinden tussen 1 april en 1 oktober plaats, van 19.00 - ± 21.00 uur op de volgende woensdagen : 

In de maand  juni :3 + 10 + 17 juni.

In de maand juli :   1 + 8 + 15 + 22 + 29 juli.

In de maand  augustus : 5 + 12 + 19 + 26 augustus.

En in de maand september : 2 + 9 + 30 september.

Verzamelen om 18:45 uur op de parkeerplaats tegenover Eetcafé "Riekelt", zodat om 19:00 uur begonnen kan worden met de excursie. Het ticket van de VVV uitprinten en aan de gids geven of op uw smartphone zetten en aan de gids tonen.

Nieuw dit jaar zijn de zaterdagmiddag rondleidingen, van 14.00 - 
±16.00 uur op de volgende datums:

In de maand  juni :  6 + 13 + 27 juni

In de maand juli  4 + 11 + 18 + 25  juli

In de maand  augustus : 1 + 8 + 15 + 22 + 29  augustus

En in de maand september : 5 + 12 + 19 + 26 september.

Verzamelen om 13:45 uur op de parkeerplaats tegenover Eetcafé "Riekelt", zodat om 14:00 uur begonnen kan worden met de excursie. Het ticket uitprinten en aan de gids geven of op uw smartphone zetten en aan de gids tonen.

Parkeerplaats :  tegenover    Eetcafé  "Riekelt",   Rijksweg 184,    6247 AN   Rijckholt-Gronsveld (NL)

N - 50° 48` 00.64"  ----   O - 5° 43` 58.91".

Tick Me!

Schrijf je in voor de Tickli Nieuwsbrief en blijf op de hoogte!