The Stanley Parable 2.0

12 - 13 okt 2018 vanaf 18.00 uur, Brikke oave te Brunssum

De eerste Interactive Voorstelling
Met deze productie betreedt Xtravagant een nog niet eerder verkend terrein. Deze productie staat in het teken van keuzes. Als publiek kun je door middel van je smart-phone  kiezen wat er live op het podium gebeurt. Het is echter geen improvisatie. Al je keuzes hebben een uitkomst. Live tijdens de voorstelling| krijgt het publiek de kans om in de schoenen van Stanley te kruipen en voor hem te kiezen.

Met The Stanley Parable proberen we de manier waarop gekeken wordt naar theaterbezoeken te veranderen. In een tijdperk van smart-phones, VR en andere technische ontwikkelingen blijft het theater achter als een ‘klassieke’ vorm van entertainment. Deze voorstelling is een moderne interpretatie van wat theater kan zijn. Dit toegespitst op jongeren en met genoeg stof om over na te denken voor ouderen.

Het verhaal
 In 2013 is de gelijknamige videogame op de markt gekomen. Deze videogame heeft meteen verschillende prijzen gewonnen door de vernieuwende manier waarop een verhaal verteld wordt. 

Stanley werkte voor een bedrijf, in een groot gebouw waar hij werknemer nummer 427 was. Werknemer 427’s baan was simpel: hij zat achter zijn bureau in kamer 427 en drukte op de toetsen van zijn toetsenbord. Opdrachten kwamen bij hem binnen door middel van een monitor, de opdrachten vertelden hem welke toetsen hij moest indrukken, voor hoe lang en in welke volgorde. Dit is alles wat werknemer 427 deed. Totdat op een dag iets ontzettend vreemds gebeurde. Hij zat daar achter zijn bureau voor bijna een uur, toen hij realiseerde dat er nog geen enkele opdracht op de monitor is gekomen. Niemand is die dag op het werk verschenen. Stanley besluit op onderzoek uit te gaan. Dit is het moment waarop Stanley geconfronteerd wordt met de die zijn baas voor hem heeft verborgen.

Durft hij het aan?

Tick Me!

Schrijf je in voor de Tickli Nieuwsbrief en blijf op de hoogte!