The Unfamiliar

25 sep 2019 vanaf 20.15 uur, Kloosterbibliotheek Wittem

The Unfamiliar – Schubert in dans en muziek

Joachim Eijlander – cello
Anastasia Safanova – piano
Clara Cafiero – dans
Rutkay Özpinar – dans en choreografie
Leo Spreksel – dramaturgie

Schubert koos onvoorwaardelijk voor de muziek, maar gevolgen waren groot. Niet alleen leefde hij in grote armoede, maar ook zijn verlangen naar een “normaal” leven bleek onmogelijk. Is een leven voor de kunst het ware leven of maakt de kunst een waar leven onmogelijk? Cellist Joachim Eijlander en choreograaf Rutkay Özpinarlaten zich inspireren de keuzes die componist Franz Schubert maakte in zijn leven. Eijlander en Özpinar verrasten in 2017 publiek met de prachtige duovoorstelling Sequenza. Onder begeleiding van Leo Spreksel, artistiek directeur van Korzo, werd het een voorstelling waarin de muziek danste en de dans muziek maakte. Dit moest een vervolg krijgen. Voor The Unfamiliar gaat het duo samenwerken met pianiste Anastasia Safonova en danseres Clara Cafiero.

Rutkay Özpinar is een Turks/Nederlandse danser en choreograaf en studeerde aan Codarts in Rotterdam. Op jonge leeftijd werd zijn talent voor choreograferen ontdekt.
Joachim Eijlander was vijftien jaar lang frontman van het Rubens Quartet. Hij bespeelt een historische Romeinse cello uit 1750 dankzij het Nederlandse Muziekinstrumenten Fonds.
Anastasia Safonova is wereldwijd actief als solist en kamermusicus. Tevens is ze als docent verbonden aan het Conservatorium Maastricht.
Clara Cafiero danste na haar studie bij het Ballet National de Marseille. Het afgelopen jaar danste ze o.a.in de Biënnale van Venetië en in Valencia.
Leo Spreksel is een drijvende kracht in de Nederlandse danswereld. Hij is jarenlang artistiek leider van het Korzo Theater en Korzo Productiehuis voor Dans geweest.

Tick Me!

Schrijf je in voor de Tickli Nieuwsbrief en blijf op de hoogte!