Van Baerle Trio

10 sep 2018 vanaf 20.15 uur, Kloosterbibliotheek Wittem

Hannes Minnaar  piano
Maria Milstein  viool
Gideon den Herder  cello

Hannes Minnaar was vorig jaar te gast tijdens het jubileumjaar van de Kunstdagen met een prachtig, virtuoos soloprogramma.

Dit jaar komt hij terug met een uitgebalanceerd kamermuziekprogramma door het toonaangevende Van Baerle Trio. Dit trio is in 2004 opgericht en de naam is ontleend aan de straat waar de muzikale wortels van de leden liggen: de Van Baerlestraat in Amsterdam, waar de drie musici elkaar tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam ontmoetten.

Na het winnen van het Vriendenkrans Concours in het Concertgebouw in 2011 treedt het trio veelvuldig in deze zaal op en wordt het door het Concertgebouw genomineerd voor de ECHO Rising Stars 2013/14, een tour die het trio naar belangrijke zalen in heel Europa brengt. De ontmoeting met Menahem Pressler in 2008 was een grote bron van inspiratie voor de drie musici, die sindsdien meerdere keren voor hem speelden. Sinds 2014 geven de leden van het Van Baerle Trio hun ervaring door aan een volgende generatie musici op uitnodiging van het Conservatorium van Amsterdam.

De debuut-cd van het Van Baerle Trio met werken van Saint-Saëns, Loevendie en Ravel werd bekroond met een Edison Klassiek 2013. Hierna bracht het Van Baerle Trio de pianotrio’s van Mendelssohn uit.  Op dit moment neemt het Van Baerle Trio de verzamelde pianotrio’s van Beethoven op. Deze opname is door de internationale pers met veel enthousiasme ontvangen.

Vooraf twee lezingen. De eerste over de geschiedenis van de Steinway vleugel met muzikale voorbeelden door Piano Maene en een inleiding op het concert door Toine Sporken. Toegang lezingen gratis. Aanvang 18.00 uur.

Tick Me!

Schrijf je in voor de Tickli Nieuwsbrief en blijf op de hoogte!