Openluchttheater Valkenburg presenteert Huub Claessens and Friends

30 Aug 2024 vanaf 20.30 uur, Openluchttheater Valkenburg

Internationaal gevierd bas-bariton en saxofonist Huub Claessens uit Ulestraten komt met zijn muzikale vrienden – pianist Egbert Derix en Metropole Orkest saxofonist Leo Janssen – naar het openluchttheater voor een onvergetelijke concertavond. 

Egbert en Leo schitterden al tijdens meerdere concerten en opnames. Leo en Huub kennen elkaar al ruim 45 jaar en studeerden aanvankelijk samen bij saxofoondocent Norbert Nozy. Drie verschillende disciplines, die elkaar in zielsverwantschap ontmoeten.

Voor de pauze staat de indrukwekkende liederencyclus ‘Wandern’ op het programma, die grotendeels is gebaseerd op gedichten van Egbert Derix’ vader Jan Derix (1936-2009) en die Egbert in het Duits vertaalde en op muziek zette. ‘Wandern’ krijgt in de uitvoering door Huub en Egbert een bijzondere dimensie door de toevoeging van saxofoon en flügelhorn.

Na de pauze staat de iconische opname uit de jaren ’60 van John Coltrane (sax), Johnny Hartmann (zang) en McCoy Tyner (piano) centraal. Met liederen zoals Lush Life, You are too Beautiful en My one and only Love. Echter in een eigen spiritueel jasje, waarbij een kruisbestuiving tussen klassiek en jazz niet is uit te sluiten…

Tick Me!

Schrijf je in voor de Tickli Nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Je voorkeuren aanpassen