Openluchttheater Valkenburg presenteert Philip Kroonenberg – Wherever you are – Ode aan Jellie

19 Sep 2024 vanaf 20.30 uur, Openluchttheater Valkenburg

Philip Kroonenberg is al meer dan 40 jaar een van de toonaangevende Americana-muzikanten in Nederland en ook de man van de afgelopen jaar overleden Radio 1 Kunststof presentatrice Jellie Brouwer.
Toen Philip’s grote liefde Jellie in 2016 een zeldzame vorm van kanker bleek te hebben, toog hij, aan haar zijde, regelmatig naar het ziekenhuis. Tijdens de behandelingen en operaties schreef hij in de wachtkamer liedjes. Die belandden op het album Some More Time uit 2019. De titel van die plaat symboliseert de diep gekoesterde tijd die Kroonenberg en zijn geliefde hadden gekregen door de behandelingen, waar Jellie goed uit was gekomen.
Nu is er een nieuw album, Wherever You Are getiteld, opnieuw een plaat met liedjes over zijn geliefde. Zes jaar na de eerste diagnose sloeg eind 2022 het noodlot opnieuw toe. Jellie werd gediagnosticeerd met een andere, ongeneeslijke vorm van kanker. Haar gezondheid verslechterde en ze overleed uiteindelijk in juni 2023. In het halfjaar daartussen waren ze weer vaak samen in het ziekenhuis en bij Kroonenberg begon tijdens die ziekenhuisbezoeken de liedjesfontein opnieuw te stromen. Als in een roes schreef hij de ene na de andere song over de verdrietige situatie waarin ze zaten. Het resultaat is een plaat met 15 aangrijpende maar ook prachtige nummers.
Liedjes die hij live speelt met zijn band waarvan ook dochters Patsy (zang) en Dunja (piano) deel uitmaken. Maar ook de songs over de tijd waarin Philip Jellie ontmoette staan op de setlist. Tussendoor vertelt hij het verhaal achter deze nummers.

“Vanuit het huis klinkt de gitaar van Philip, hij zingt. Over jou? 
“De hele tijd. Hij heeft veel nieuwe liedjes, en er zitten een paar hele mooie bij. ”
Quote uit het Volkskrant interview dat Sara Berkeljon met Jellie Brouwer had in juni 2023.

Tick Me!

Schrijf je in voor de Tickli Nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Je voorkeuren aanpassen